Heja mitt teflonminne!

Snabb som en vessla kilar jag upp ur sängen. Klockan är 6.06. Inser att jag duschade igårkväll och kunde mycket väl ha sovit i tjugo minuter till. Jaja, jag drar upp rullgardinen och det gör ont i ögonen av ljuset. Jag börjar platta mitt hår. Mycket och fint plattar jag det. Sen förflyttar jag mig till badrummet med sminkväskan i högsta hugg. Sminkar mig och lägger ner lite extra tid på min favorit kroppsdel, ögonen. Sen när jag är klar går jag ut i köket och kollar hur varmt det var ute, 7.6 grader celcius. "Mmm, det blir ännu en hääärlig dag!" tänker jag. Sen slänger jag en snabb blick på klockan på mikron. 6.58. Det är då det slår mig. Det var då det var jag som fick den där lilla glödlampan ovanför huvudet. Och det sa bara "PING!!". Min första lektion idag är Historia B. Och vi har en lätt konstig men mycket rolig lärarkandidat som håller i lektionerna. Men det hör ju egentligen inte hit. Jo, glödlampan pingade när jag insåg att min Historia B lektion börjar 9.05. Det var som ett bakvänt "Hallelujah Moment". Lite jobbigt sådär. Men nu kunde jag koka min gröt i lugn och ro. Ja, mikron kunde koka min gröt i lugn och ro. Det blev som en spontan sovmorgon fast jag var vaken. Det är ju ungefär samma sak. Samesame but different typ.

Så säg hej till bra saker man glömmer bort och som man sedan kommer på i rätt tid för att bli rejält överraskad.

Idag slutar jag 15.45. Jag hatar idag tror jag. Eller kanske inte. Efter skolan ska jag och pappa till Blomsterlandet för att köpa rabarberplantor. För jag älskarälskarälskar rabarber! Och vi har bara krusbär och vinbär i trädgården. Det kan man ju inte göra rabarberpaj av. Sen är det bara att ila hem och börja städa och fixa. Vid 18.30 kommer Elliepie hit med sitt pickochpack. Och vi ska äta tapas och spela Sims. Och ha äckligt mysigt.

Kramkalas.

Jo, vi ska faktiskt lana Sims! ^^

Och ännu en gång är jag helt tom på ord som kanske borde betyda något. Jag är mest glad för att det är torsdag imorgon, att Ellie kommer hit och lanar Sims med mig och äter lite tapas och plock hela natten. På fredag är det ju ledigledigledig som gäller och resten av helgen ska förmodligen spenderas utomhus, I hope! Jag vill ha fler fräknar.

Nu ska jag äta. Och be pappa om hjälp med historian.

Kramkalas.

PS. Jag fick G+ på mitt spanskaprov från helvetet!

Jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en lång promenad

Sitter här, lite för mig själv, sjunger med i Om du lämnade mig nu och känner mig allmänt stressad och trött. Längtar mest tills på onsdag då mina två prov och två redovisningar är avklarade. Sen på torsdag ska jag och Elliepie, tro det eller ej, lana Sims och jag har lovat att laga födelsedagsmiddag i efterskott till henne. Så det ska bli något gottgott. :)

"Jag skulle unna mig att drömma hundra mil genom Europa"

Kramkalas.

Galnagalna fåglar

Jag bor ju lite halvt i skogen och på landet, gränsen är hårfin. Ja, det beror på vilket håll man tittar åt. Står man på gården och håller för öronen så är man definitivt på landet, men håller man inte för öronen så är man bara i skogen. Står man nere på gärdet och inte håller för någonting så är man absolut inte i skogen eller på landet. För då står man 20 meter från E20. Och nu, när jag sitter på bortre delen av min säng, ja fotändan, och tittar ut genom fönstret ser jag bara lövträd och flaggstången. Men eftersom att jag har fönstret öppet så hörs bilarnas däck mot asfalten hela tiden. Hela tiden. Det susar lite behagligt ibland, men annars hela tiden! Sen så hör jag ju fågelkvitter igenom allt detta billjud. Galet fågelkvitter, som i en djungelfilm eller en film om just galna fåglar. För det är stundom galet, som att dom druckit en energidryck för mycket, tagit lite för mycket av det där preparatet liksom...

Nu ska jag tydligen äta. Tjing.

Kramkalas.

Jag hjärtar Vokabel

Hejochhå! Nu sitter de 70 glosorna som en smäck! Tack vare ett litet underbart B-program vid namn Vokabel. Det finns att ladda ner gratis och är lätt som en plätt att förstå sig på. Heja Vokabel!

Nu är det bara alla denna underbara grammatik som ska nötas in innan 18.00 för då börjar One Tree Hill tätt följt av Gossip Girl. Så tjing.

Kramkalas.


No hablo Español, gracias.

History is repeating itself. Vad gjorde jag förra söndagen? Jo, jag pluggade inför spanskaprovet jag skulle ha på måndagen. Sen gör jag ju spanskaprovet och en kvart senare kommer min lärare och säger att hon har gett mig fel prov. Jag var så arg, så arg! Så vad gör jag denna mulna söndagen? Jo, jag pluggar inför spanskaprovet jag ska ha imorgon. Jag är så hysteriskt trött på att gå i gymnasiet nu. Blaaah! Men jag räknade ut att jag bara kommer läsa spanska på Alströmer i 12 timmar till. Någonsin. Sen är det sommarlov och skepp o'hoj liksom!

Nej, jag ska trycka in alla verbformer i min hjärna nu.

Kramkalas.


Jag är verkligen inte redo...

Genom mitt öppna fönster sveper en doft av grillkol och kött. Det ger mig sommarkänslor så det står härliga till! Men detta var egenligen bara ett sidospår och en enkel inledning. Det jag egentligen tänkte berätta när jag bestämde mig för att logga in och slänga iväg ett inlägg var följande...

Visst är det konstigt, jag vill flytta hemifrån enbart för att få något eget att pyssla om och inreda, men när jag föreställer mig mitt nya och alldeles egna hem så är det något som saknas. Allt jag ser är ett kök och en hall. En vit hall med en såndär brun lägenhetsdörr med titthål och finafina krokar på väggen. Men jag ser såklart hallen innifrån lägenheten, med köket åt vänster. Köket är vitt, tror jag. Ett runt bord, tre-fyra stolar. Ljusrosa golv eller tak, för det har dom på Prickig Katt och det är så hemskans snyggt! På väggen vid det runda bordet sitter det vita trähylloroch där står alla mina plåtburkar. Mina oerhört fina plåtburkar. Visst låter det konstigt? Kanske inte, men det är allt jag ser. Jag är verkligen inte redo för att flytta hemifrån.

Kramkalas.   


Spopopopopopotifyyyyy!

Jag är lite småkär i Spotify. För det funkar så perfekt!

Och idag har jag köpt ännu en ny finfin plåtburk. Idag har jag även funderat på att måla mitt rum vitt. Och ätit fruktsallad. Och nu, nu ska jag städa klart mitt rum innan jag går ut och sätter mig i solen med Amandas spanska-anteckningar. Tack Amanda, DU är grym!

Kramkalas.

Cleaning the whole way home

Godeftermiddag kära vänner. Min dag har varit busybusy, skola mellan 8 och 11.10, därefter begav vi oss till matsalen för lunch, potatisgratäng var det som serverades. När lunchen var tuggad och svald drog jag och Amanda till trimhallen där vi brände kalorier, efteråt var det bara att sätta sig på cykeln och börja trampa, uppåt, hemåt. Sen låg jag en stund på vardagsrumsgolvet i ren utmattning innan jag tog mig en macka med ost och spatserade upp till mitt rum där jag fortfarande befinner mig.

Om två minuter ska jag sätta igång med att städa mitt lilla kyffe. Papper ska slängas, sminkfläckar ska torkas, damm ska dammas, golvet ska sugas och saker ska plockas. Så jag säger hej och välkommen till Timo Räisänen!

Kramkalas. 

Rubrik

Jag vet inte riktigt varför jag sitter här och skriver. Det finns inget vettigt som vill rinna ut genom fingrarna och över tangenterna. Jag är liksom tom. Totalt tom.

Usch

Ååååååååååååååååååhh! Jag hatar spanska. Jag hatar kärringen och jag orkar inte med detta längre. Jag hatar att vara stressad och må dåligt över skolan. Jag är orolig för att inte få godkänt. Men jag orkar verkligen inte. Usch. Jag lägger ner. Jag får läsa upp spanskan i sommar. Helvete.

.

Cigarettes and Chocolate Milk

Min dag. Plugga spanska. Skriva uppsats. Plugga spanska. Skriva klart uppsatsen. Plugga spanska. Plugga spanska. Plugga spanska. Plugga spanska. Se på One Tree Hill och Gossip Girl. Plugga spanska.

Så, jag kanske hör av mig under dagen. Saknar du mig kan du ju lyssna på Cigarettes and Chocolate Milk med Rufus Wainwright här nedanför. För jag tror banne mig att det är en ny favoritlåt! Är Rufus inget för dig, hemska tanke, så kan du bara YouTube:a eller Spotlife:a Melissa Horn, Glen Hansard eller Miss Li.

Kramkalas.

Baz Luhrmann - Red Curtain Triology

Freja fick ett presentkort i akvarell på bio, testund, promenad, fika och utflykt med mig som sällskap och såpbubblor i present. Hade en otroligt trevlig kväll hos henne. Och nu har jag sett Twilight, och han är snygg, usch vad snygg han är, jobbigt snygg är han, usch, eller jaa... Men nu sitter jag här, pigg som en lärka och vet inte riktigt vad jag ska hitta på, men jag har herr Wainwright inpluggad i öronen och sitter och små-ler för mig själv.

En sak jag har insett att jag verkligen, verkligen, verkligen vill ha är Baz Luhrmann - boxen som innehåller Moulin Rouge!, Romeo + Juliet och Strictly Ballroom. Jag vill ha den så det skriker om det! Jag vill ha den två miljoner gånger mer än såhär
I----------------------------------------mycket----------------------------------------I.




Kramkalas.

R U F U S W A I N W R I G H T

Jag säger bara Rufus Wainwright. Han som sjunger den typiskt franska låten "Complainte de La Butte" i Moulin Rouge. När Satine och Christian är på picknick utanför Paris och The Duke är med och hittar en liten groda. Men jag säger bara Rufus Wainwright. Rufus Wainwright med  "Cigarettes and Chocolate Milk" och "Danny Boy". Spotlifea honom!! Annars kan du betrakta YouTube klippen här. :)





Kramkalas.

PS. Nu ska vi grilla, kotletter, potatis och vitlöksbröd! Puss på det!

"Solen i ögonen och spilld mjölk överallt!"

Gaah, jag fick värsta idén!

Jag ska göra lite saft, Fun LIghts nya underbart goda Limited Edition saft med smak av vilda jordgubbar och vattenmelon, sen ska jag dra ut internetsladden genom altandörren och sätta mig och plugga i solen! Häääärligt!

Kramkalas.

18 års present? Hjälp!

Idag fyller fina fröken Kalm 18.
Så imorgon kväll är det 18 års kalas hemma hos henne borta vid Gerdsken. Och nu är det så att jag har ett super-grande problemisimo! Vad ger man bort i 18 års present!?

Kram

Helvete.

Torsdag. En lista på 12 uppgifter tills nästa vecka. Jag hatar min spanskalärare. Kärring.

Jag orkar inte. Prov, uppgifter, läxor, hemtentor... Bläaahhh!! Jag vill bara ha sommarlov, ligga ute i solstolen och lyssna på Melissa Horn. Men idag kommer jag få förklara för min Kulturhistorielärare varför jag inte är klar med min uppsats som skulle vara inne den 19 mars. Uschusch. Ta bort mig härifrån. Jag vill hoppa av kulturhistorian och spanskan och psykologin.

AAHRGHEEEGR!

"Hallonbuskar, hallonbuskar, hela vägen hallonbuskar...

...ser jag när jag blundar och nånstans där så blev jag den jag är nu!"

Min värld var inte så vattentät som jag trodde att den var. Jag skrev två sidor och sen åt jag frukost och insåg att jag hellre går ut och rensar hallonbuskarna i det fina vädret. Så nu hoppas jag på finafina hallon till min födelsedag den 25:e juli. När jag ändå höll på rensade jag lite i kanten av våran tomt. Sen sa jag till mamma att vi borde elda upp alla kvistar och vips så var vi så uppe i eldningen att vi klippte gamla hallonbuskar inne på grannens tomt. Sicken tur att det bara är vi som ser bortklippningen... !

Nej, nu ska jag planera min vecka med promenader och träning och städning och läxor.

Kramkalas.

Vi ses nångång.

Glad Påsk i efterskott.

Denna härligt vackra lediga måndagen ska jag spendera i min lilla värld av läxor och arbeten. Jag har ju kommit efter något fruktansvärt pga. förkylningshelvetet och öroninflammationsjäveln. Så nu mina vänner kryper jag in i världen och så hoppas jag att vi ses nångång inom en snar framtid.

Kramkalas.

Mamma, jag vill ha en valp.

Är det något som verkligen ger mitt ett leende från öra till öra är det hundvalpar och kattungar. Det kan låta hur töntigt som helst, men jag tar den smällen! En valp liksom. Jag vill ha en valp som är valp föralltid.

Vad kom det ifrån, valptankar?

Kramkalas.

Det är så jäkla tråkigt att packa.

I Trimhallen träffade jag morfar som satt där och tränade biceps. Sen blev det bandet, 2 km, rodden 1 km, cykel i 20 minuter, lite benträning och sedan gick vi och hämtade våra saker och cyklade hem igen. Jag, Jessica och en massa pensionärer i trimhallen. Haha!

Det är så svårt att packa för att vara borta i tre nätter, som bekant (eller?) ska ju jag med Anna till hennes pappa i Östergötland över påsk. Och jag vet ju inte om hans hus är varmt eller kallt? Om jag ska ha med mig lakan och hårtork? Egen kudde? Så jag har frågat Anna massamassa dumma frågor. "Jag tar ju med mig schampoo och sånt!" och till svar får jag "Äsch, du kan ju låna mitt om du inte har några speciella krav.". Jag behövde inga kuddar, lakan eller örngott, hårtorken åker med, huset var rätt varmt eftersom att Göran eldar. Jag och Anna har pratat om att jag ska följa med till hennes pappa någon gång sen i femman och nu, 6 år senare sätter vi planen i verket!

Dessutom har våren verkligen kommit till Alingsås nu. Lila krokus och snödroppar i rabatten. Fågelkvitter. Pappa har bytt till sommardäck. Klockan är halv sju och det är fortfarande ljust ute! Häääärligt!

Vi hade så roligt förra våren, "Det osynliga repet". Ack, vad skoj!


Kramkalas.


Tidigt.

Jo, jag spenderade ännu en dag med Jessica och Hanna. Fika utomhus i solskenet, lunch utomhus i solskenet. Vi hyrde film, "En Ung Jane Austen", och vi var tvugna att spola tillbaka ett antal gånger för att vi pratade så mycket att vi missade filmen. Om en timma ska jag och Jessica ner till Nolhaga och Trimhallen, träna lite och sedan hem och äta sallad tänkte jag.

Kramkalas.


1000 ord.


Hugh Jackman

Ändrade planer när solen kikade fram igår, en promenad med Jess, hennes syster och  hunden hem till dom, väl där så tittade vi i gamla skolkataloger från lågstadiet, skrattade och kom ihåg. När mörket smög sig på begav vi oss till köket för att poppa popcorn så att vi hade något "att stoppa i munnen" när vi såg på Australia. Jag tycker fortfarande om den såklart, Hugh Jackman är ju så snygg (med jättemycket betoning på SÅ, för han är SÅÅÅÅ SNYGG!!!!!) och Jessica och Hanna hängde inte riktigt med i handlingen... Men en mycket, mycket, mycket mysig kväll fick vi!

Jag ska alldeles strax äta frukost och sedan vid 12 ta en sväng på stan med Jess och Hanna.

Kramkalas.


Man kan inte åka till London utan att gå på musikal!

Jag är så sjukt bra på att skruva och spika, men det är så tråkigt att jag spyr på det. Det var ju altanräcke som gällde igår. Och visst blev det räcke, utan "panel" än så länge... Men det kommer väl så småningom. Idag blir det film och mys med Jess, Australia tänkte vi, för den är ju såå sjukligt bra och Jess har inte sett den. :)

Igår bokade vi hotell och musikalbiljetter till när vi åker till London den sjätte juli, jag, pappa och R. Det blev Ramada Docklands och den åttonde "We Will Rock You!" på Dominion Theatre. :) Det ska bli så himla roligt, Camden Lock Market, Portobello Road, The National Gallery, Imperial War Museum, The Globe! Hihii!

Kramkalas.

Ledighet

Det känns så skönt med påsklov. Och jag inviger det med att idag hjälpa pappa bygga altanen och imorgon träffa Jess och se Australia! Jag kan inte sluta tänka på hur roligt vi hade det igårkväll, jag och Anna hade gått för att köpa pizza samtidigt som Amanda och Johanna begav sig till kyrkan och när vi kom tillbaka hem till Anna undrade vi vems cykel det var som stod utanför men tänkte inte mer på det. Sen när vi snubblar in gapskrattandes genom ytterdörren får vi syn på Richard. Han hade sagt att han skulle komma men vi trodde verkligen inte att han skulle göra det, så det var en glad överraskning. :) Så vi åt pizza och tittade på Sweet Home Alabama. Mys.

Nej, du kanske undrar varför jag är vaken 8.26 på en lördagsmorgon. Äsch.

Kramkalas.


Blooooond!

Det blev en trevligtrevlig kväll hos Anna. Med skratt, självförtroende-boost under ledning av Amanda, film, pizza och mys.
Och nu är jag äntligen blond!

Kramkalas.

Frisörfrisör

Idag är det slut på fula utväxter och slitna toppar, idag ryker rufset! Kanske inte riktigt, men 13.00 så sitter jag där och ska änligen få tillbaka mitt blonda svall... Svall och svall, tänkte att jag vill ha kort i nacken igen, för jag trivdes ju så bra sist. Men innan dess så ska jag med solbrända fröken Kalm till stan och se på skor och solglasögon och vårjackor, hoppas på finfint väder så vi kan ta oss en sallad från Smörgåsspecialisten på en bänk i allén. Mysigt!

Nej, tänder ska bli borstade och och jackor ska bli valda.

Kramkalas.

RSS 2.0