No I can't save the roses.

Det finns ju bra låtar, och sen finns det totalt underbara låtar!
Roses är en såndär totalt underbar låt, puss.




Nej, en fin liten fruktsallad hade varit gott!!

Kramkalas.

Humphrey, we're leaving.

Mika släpper nytt, jag hoppas på konsert i Sverige, Danmark eller kanske Norge.



Kramkalas.


Fåret är fortfarande under konstruktion!

Jo, det blev ännu en dag i sängen. Vilket resulterade i att fåret fick ett till öra så nu är dets samling av öron komplett. Sen såg jag på Fool's Gold samtidigt och vips så hade jag gjort en halv kropp åt det också. Jag ska se till att göra färdigt snyggingen nu under helgen och sedan ge det ett namn och visa upp den lille krabaten. :)

När min lillebror hade åkt hemifrån imorse satte jag mig och åt frukost med underbart te från Tant Augustas, jag brukar ha svårt för löste då det ofta smakar alldeles för mycket blad och natur, men detta teet som jag fick av Jess i oktober smakar gudomligt, New York heter det. Svart te med blåa blommor i, så fint! Men det jag skulle komma till och anledning till att jag drog i min bror idetta var att han ringde lite senare hemifrån pappa och sa att jag hade fått ett brev från sötaste Clara i Spanien. Så nu väntar jag bara att han ska komma inbrötandes och skrika "Hääääj!" samtidigt som han kommer flåsandes uppför trappan för han har ju cyklat hem jättefort som alla 15 åringar gör. Cyklar jättefort på ettans växel...
Lite som i Cyklar av Galenskaparna... Efter skämtet om mjölksyran. Och ja, jag älskar Galenkaparna, min favorit film är ju försjutton Stinsen Brinner!!



Kramkalas.

Stackars får, det ska nog bli ordning på dig med...

Fårets tillhörigheter består fortfarande bara av stoppningen, ansiktet och ena örat. Men det ska nog ordna sig det också ska du se! Jag klickade runt, hittade lite bilder. Blev lite känslosam och insåg hur mycket jag saknar sommaren och den där känslan man har när man cyklar hem från skolavslutningen, ligga och steka i solsängen med underbar piggmusik i öronen trots att man egenligen inte orkar, äta frukost på altanen, bara en sån sak. Jag saknar Jessica också, hur vi aldrig kan bestämma oss för vilken film vi ska hyra, så efter en timma i videobutiken har vi bestämt oss för tre filmer och sen slutar det med att vi bara orkar se på en ändå. Kladdkaka, Fab 5 och Felicity efter skolan, Tarragona och Center på bänken vid Bosses, Alfapet... Nej imorgon ska jag smsa och se till att vi hittar på något en dag framöver!

Tror nog att jag ska lägga mig och läsa Notorious, andra boken om Cecily von Ziegesar's Jenny Humphrey från Gossip Girl. Så otroligt ytlig bok men ack så fängslande.

Kramkalas.

Ett jäkla snyggt litet får om jag får säga det själv... Bää!

Det ser mer ut som en kanin. Fåret alltså. Hittills är allt det äger och har ett huvud fyllt med "det-som-man-fyller-grejer-med-och-som-typ-ser-ut-som-massa-massa-tunna-små-plaststrån-som-ska-likna-typ-bomull", det kanske heter vadd? Eller stoppning? Iallafall, sen har den ett ansikte, två streck till ögon, en näsa och en liten mun, och ett öra. Den blev brun och rosa... Jag hade inget spännande vitt garn. Så jag insåg att om jag nu gör den i lite udda, ofåriga färger så kan jag ju göra fler får i ofåriga färger så blir dom en hel familj med ofåriga får. Och då blir inte den jag håller på med nu så himla ensam i flocken, typ ett svart får. Ojojoj, nu var jag rolig!

Nej, jag ska nog ta mig en banan.
Sen ska min skönhet få en kropp. Ja, fåret alltså!

Kramkalas.


Snöflingor och virkade får.

Precis när jag satt inloggad på Facebook och skrev till min syssling som bor i Schweiz, och har 4 meter snö på vissa ställen och åker skidor varje helg, att jag inte gillar just snö och var så glad att den äntligen hade smält bort, så tittar jag ut genom fönstret och får se flingor stora som pingisbollar i full fart störta mot marken. Det är så man blir lite deprimerad. Iochförsig så sitter jag ju bara här under duntäcket och virkar ett får och lyssnar på underbar musik som strömmar ut från ipoden genom min dators förvånansvärt bra högtalare.
 
Nej mitt får väntar, och jag utlovar bildbevis. Kanske... Det beror ju på om jag skäms över resultatet eller inte. ^^

Kramkalas.

Vem sjutton brygger te?

Jag tänkte kasta mig ner i köket och brygga mig lite te. Sen ska jag se på Arga Snickaren med min mor och plast-far antar jag, för sånt tycker jag är roligt. Eller vänta lite här nu va, vem säger att man ska "brygga sig lite te"? Jag har nog aldrig använt det ordet förut, usch, börjar jag bli gammal? 17 år mitt uppe i livet. Nej, jag är ung och lite lätt ofräsch för tillfället, men det kan vi snabbt ordna med hjälp av en himlans massa produkter och lite vatten.

Nej, jag får väl gå ner och brygga det där jäkla teet.

Kramkalas.


Skattkammare

Igår gick jag faktiskt till skolan, det var engelskaprov och allt och det hade varit så jobbigt att ha det hängandes efter mig. Och nu är det onsdag, den har jag spenderat tvärsöver sängen med ögonen totalfokuserade på de 5 allra sista avsnitten av OC. Sen insåg jag att jag kanske borde plugga lite, så jag startade datorn, loggade in på lite olika sidor, kollade mailen och sånt och nu är jag här. Som en liten "Logga in"-turné. Nej, jag har ett arbete i Historian om Marilyn Monroe som ska in v. 11 och ett om Baskien i Kulturhistorian som ska in lite senare... Så det är väl bara att börja gräva sig djupt ner i skattkammaren, dvs. Internet...

Kramkalas.


Ja, jag älskar dvd-boxar.

Huvudvärk och halsont. Jag var så inte på topp när jag vaknade imorse.
Så nu sitter jag här, tittar på OC säsong fyra som jag köpte för en billig peng på Bengans i lördags. Jag tänkte mig två avsnitt till och sen ska jag dyka ner bland engelska glosor och grammatik, för imorgon är det prov. Jippie...

Ack, jag trivs så hemskans bra i pyjamasbyxor! :)

Kramkalas.


Kramkalas.



Ny design, jippie.

Kramkalas.

Göteborg

Vi hade extremt roligt igårkväll, jag och Anna sjöng högt, jag störde med att säga replikerna i Stinsen Brinner precis innan dom sas, vi skrattade, insåg att Galenskaparna är bäst och skrattade lite till.

Trippen till Göteborg var kanske inte lönsam med trevlig! Prickig Katt hade loppis på sin vind, så jag fyndade, Bengans var en väldigt bra affär, så jag fyndade, Indiska med, så jag fyndade. :) Senare kommer Ellie ner för popcorn, prat och Melodifestival! Mys.

Och Flöjt-tanten, hon med gitarren och hon med tamburinen i Brunnsparken. Kära nån...

Jag funderar på om familjen von Oldenskiöld kanske ska äta middag...

Kramkalas.


Men vår hade inte suttit fel.

1. Jag är hysteriskt trött på snön.
2. Jag ser faktiskt fram emot att träna imorgon.
3. Jag ska kolla vad ett sånt där ipod-armband kostar, så jag slipper ha ipoden i bhn när jag tränar.
4. Det är fredag imorgon, och jag ska se film med Anna och Richard.
5. Sen blir det lördag och jag och Anna drar till Götet.
6. Efter lördag kommer söndag, och jag ska äntligen träffa Jess.

Puss på 2, 4, 5 och 6!

Kramkalas.

Jag och ett gymkort, yeah right!?

Sitter här och pluggar teckenspråk för fulla muggar, har slutprov på steg 1 imorgon och på fredag. Sen så börjar steg 2 nästa onsdag!

På fredag kommer dagen med stort G. Dagen ingen trodde skulle komma, allra minst jag.
Så... *TRUMVIRVEL* ... jag ska köpa gymkort!! Förvånande eller hur? Jag har alltid varit anti-gym-och-träning, jag är liksom en soff-tjej, men nu kände jag att det får vara nog. Jag kan inte spendera hela min ungdom i soffan med datorn i knät, jag kan offra minst 1 timma i veckan till att svettas i en trång liten lokal. Jippie! Jag är verkligen taggad, jag älskar roddmaskinen, jag älskar den så mycket att jag vill ha en egen, hemma i vardagsrummet.

Kramkalas.


Paketlösning... Tralalala!

Jag blev enormt sugen på pastasallad med bacon, pesto och parmesan.

Och det passar så bra ihop med föregående inlägg.
Så en paketlösning skulle sitta fint...

Kramkalas.

Sommar 2009, mums.



Ååhååå! Jag vill ha sommar, sol, ballerinaskor, picknick i Nolhagaparken, rabarberpaj, varma kvällar, doften av grill, frukost på altanen, solglasögon, cykelturer. Usch, jag har ett prov i veckan fram till påsk.

Jag valde mina fördjupningsämnen idag. Det blir Marilyn Monroe i Historian och Baskien i Kulturhistorian. Imorgon ska vi börja skriva krönikor. Jag måste nog läsa lite Martina Haag nu.

Kramkalas.

Vems Lilla Mössa Flyger

Resultatet av loppisbesöket idag blev 16 glasunderlägg i nysilver, 6 små portions pajformar och "Jag älskade honom" av Anna Gavalda. Mamms kånkade även hem en stol och lite annat fint! :)

Och Anna Gavalda är ju författare, precis som Barbro Lindgren. Och Barbro har skrivit en av mina favoriter, "Vems Lilla Mössa Flyger". Mamma läste ofta den för oss när vi var små, jag och min bror. Och nu ligger den här brevid mig i sängen och jag vill bara läsa, läsa, läsa. Men den får inte ta slut för den är så underbar! Men jag saknar de två andra böckerna i triologin om Barnhans, Nöken, Röden, Ellen, Farbrornallen, Bisamråttan, Mack, Korken, Stenkulan och alla kottar, "Korken flyger" och "VLMF - vad lever man för". En allåldersbok, ett jättebra samlingsnamn för dessa böcker. Jag menar, jag har älskat dom sen jag var 5 år, och i juli fyller jag 18.

Nej. Jag ska nog se på Gossip Girl på SurfTheChannel. 72 minuter om dagen, och nästan alla tv-serier finns! :D

Kramkalas.


Blåbärsskogen jagar mig...

Efter tre dagars skidåkning i strålande solsken, ligger jag nu här, mör som en köttbit och gäspar i takt med att ögonlocken faller ner då och då. På tre dagar ramlade jag en gång, stillastående, på platt mark.

Jag tror att den lilla bubblan som avskärmat mig från verkligheten dessutom har spruckit. Jag kom hem och ställde mig på vågen. Klev av, kände mig förfärlig, deppade lite, gick ner och tittade på Antikrundan...

Kramkalas.

Denna pinglan drar till fjällen!!

Det var Melodifestival. Som den nörd jag är så hejade jag på Scotts och Alcazar.
Jag har inte så mycket mer att säga mer än att jag älskar Petra Mede!! :D

Sen så vill jag bara påpeka hur poetiska mina vänner kan vara...

Evelina | Du Hade Tid säger:
jag hör av mig i sms-världen! pusspusspuss

E ' .. (: säger:
självklart! jag ämnar sända dig en brevduva, den kanske fryser ihjäl, men aah :D

Imorgon åker jag till fjällen. Så vi hörs på torsdag!
Nu ska jag ha tyngden på dalskidan och undvika att ramla i liften, det blir så pinsamt annars.

Kramkalas.


Chris Cornell är faktiskt snygg.

Jag har laddat min gula skönhet, Ipoden, med all Lars Winnerbäck jag har, Miss Li's samtliga låtar, Melissa Horn's underbara platta, Laleh's nya och massor av annat skönt åka-bil-i-6-timmar-gung!

Jag har dessutom bränt mig på knogen, på ugnsgallret. Jag har läst på fel recept när jag gjorde Drömmar. Jag har blandat ihop gudomliga chokladmuffins och lyssnat på Ztv hela morgonen. Jag har en ny favorit!! Chris Cornell, jag avgudar den mannens röstft. Timbaland med "Part of me"

Kramkalas.

Elliepie, bli frisk!!

Jag ska ta och laga mat inför fjällen. Typ världens godaste pastagratäng blir det!!

Senare ska jag ta och skriva en liten presentationstext ute i menyn. Så Du vet vem jag är, vad jag sysslar och pysslar med... Sen vill jag bara säga till Elliepie att jag har extremt behov av henne! Men hon är sjuk och jag vill inte bli smittad nu två dagar innan jag åker till Orsa. Så vi sitter här hemma hos oss själva, 100 meter ifrån varandra och pratar i telefon.

Nej, krya på dig!

Kramkalas.

Melodifestivalbidragen.

Jag har gjort klassikern och lyssnat på morgondagens bidrag i Melodifestivalen.

Kramkalas.

Jag är kär i dig, nypon.

Kulturhistorian är avklarad. Jag har en lektion idag som börjar vid 11 och slutar vid 12. Sen ska jag iväg och städa. Ikväll var tanken att jag, Ellie och Richard skulle se på film. Men jag tror att vi får skippa det. Ellie är sjuk och jag har ont i huvudet och halsen, jag känner att en megaförkylning är påväg. Men det hinner jag inte med, för jag ska ju till fjällen på söndag!!

Nej, jag ska vara frisk på söndag, så jag ska mysa i soffan till Let's Dance ikväll, och på lördag ska jag mysa i soffan till Melodifestivalen!!! Som den melodifestival-nörd jag är så har jag längtat i ett halvår, och nu är det bara 36 timmar kvar!



Den 6:e januari tog jag en fotopromenad med mamms. Jag är nästan kär i bilden. Tog den bara lite sådär i förbifarten utan att titta på skärmen. Och den är så där härligt mystisk med himlens blågrå-skiftande färg! Den ser lite farlig ut, samtidigt som den är vacker!

Nej, nu ska jag sminka mig och borsta tänderna.

Kramkalas.

StressStressStress. Aj.

Fick lite lätt panik igår när jag insåg hur jävla mycket jag har och göra, samtidigt insåg jag hur stressad jag var. Jag kom på att jag hade haft ont i huvudet i 5 av 7 dagar den senaste veckan. Så idag ska jag spendera dagen i sängen med frukt, morötter och Kulturhistoria.

Det hjälper verkligen att ha något att se fram emot. På torsdag eftermiddag, runt halv fem någon gång, kommer luften ha gått ur mig och jag ska inte göra en enda sak som är jobbig på hela torsdagskvällen! På fredag ska jag iväg och jobba en sväng, sen så blir det Fredagskväll med Ellie och kanske Richard, finns det bättre människor!?!? Sen på lördag så ska vi packa inför fjällen och på kvällen är det första deltävlingen av Melodifestivalen, det ska jag se med pappa. Tidigt på söndagmorgon beger vi oss till Orsa för att åka skidor i några dagar.

Men just nu vill jag enbart ha fredag och världens bästa sällskap! :)

Kramkalas.


Jag hatar Word...

Gaah jag är så arg på att Word inte vill göra som jag vill!!!!!
Har ett extremt megasuperjättestort prov i Kulturhistoria på torsdag och jag har verkligen inte tid att vara arg, eller göra något annat än plugga för den delen. Usch.

Jag vill helst krossa ett fönster och skrika fula ord just nu.

...



RSS 2.0