See You In June

Jag har verkligen ingen blogglust längre. Den har bara runnit ur mig. Jag ska först ta mig igenom dessa sista 9 skoldagarna jag har kvar som kulturtvåa, och sen, då ska ni se på grejer.

Så paus. Och tack. Hej.

Kramkalas.

Vi ska INTE åka till Spanien.

Vi har nu ställt in oss på att INTE åka till Spanien, jag och Freja. Allt utöver att inte åka till Spanien, låt oss säga ATT åka till Spanien, ser vi som en bonus. Det blir bäst så. Överraskningar är alltid bra.

Idag har jag skrivit in mina sista prov i almanackan.

28/5 - "Seminarie" i Kulturhistoria
29/5 - Psykologiprov
3/6 - Religionsprov
9/6 - Psykologiprov

Kramkalas.

Om jag ropar riktigt högt kan jag höra hur det ekar.

Det ser mest ut såhär i min inkorg. Då och då står det: (1) efter "Inkorg" men då är det bara ett facebook-mail. Jag tror att jag ska ta bort facebook-mailen. Usch...Jag pratade med bästa Freja i telefon förut och vi insåg att imorgon har vi sovmorgon till 11.25, och jag hoppas innerligen att det absolut inte regnar imorgon klockan 11. För då jävlar...

Kramkalas.

Heja Facebook!

För tre minuter sedan avslutade jag en chatt på facebook med min syssling Jonas. Han jobbar med försäkringar i Schweiz och har i skrivande stund 30 grader varmt och sol. Han är 11 år äldre än mig och vi har inte träffats på en sisådär 11-12 år. Vilket betyder att sist vi träffades var han 17 och jag 6, nu är han 28 och jag 17. Det var en trevlig pratstund och han berättade att han höll på att dö av värmeslag och skulle så fort han hade slutat jobbet åka och bada, och jag kontrade med att jag var sjukt avundsjuk och att jag sitter här med kalla tår under duntäcket och önskar att jag hade sommarlov. Då föreslog han att jag skulle flytta utomlands och att Schweiz var ett jättebra land och att jag var mycketmycket välkommen om jag hade vägarna förbi! :)

Nej, tack och lov för facebook som låter mig hålla kontakt med min syssling i Schweiz!

Kramkalas.


Hello Hello Euphoria Euphoria

10 saker som är bra just nu.

1.     Det är 11 skoldagarkvar tills jag går på sommarlov.
2.     Imorgon ska jag ha mitt allra sista gymnasiespanskaprov.
3.     Det är en och en halv månad kvar till London.
4.     Jag behöver aldrig mer läsa matte om jag inte vill.
5.     Det är söndag idag.
6.     Jag har inte ätit godis på en vecka.
7.     Mitt rum är städat.
8.     Man behöver inte ha godkänt i psykologi för att vidareutbilda sig till det jag vill bli.
9.     Min uppgift i kulturhistorian handlar om "Folkmusik, från 70-talet till idag".
10.   Igår åt jag nog den godaste måltiden jag ätit på mycket, mycket, mycket länge.


10 saker som inte är bra just nu.

1.     Jag ska hinna med 4 prov och 1 inlämning på 11 skoldagar.
2.     Imorgon ska jag ha mitt allra sista gymnasiespanskaprov.
3.     Det är söndag idag.
4.     Den som kom på att man ska läsa psykologi.
5.     Jag har fortfarande inte fått mail från Helena.
6.     Jag har typ inga pengar till London.
7.     Jag har inte gjort det förra psykologiprovet.
8.     Tanken att jag kanske inte kommer klara av att gå ner 10 kg tills våren.
9.     Att jag inte ska äta samma måltid idag som jag åt igår.
10.   Mitt humör.


Kramkalas.


Emalj <3

Det blev ett emaljerat durkslag och en bok på Vinden idag. 25:- för hela kalaset. Kändes bra.

Sitter här och funderar på om jag ska ta mig ner till köket och baka bullar eller om jag ska ta mig lite längre och sola..? Först ska jag kolla facebook, krypa ur jeansen och in i ett par shorts, kolla mailen...och sen, sen är jag redo! :)

Kramkalas.


Vart i helvete är det fina vädret?

Vart har min blåa himmel tagit vägen? Allt som påminner mig om att det alldeles snart är sommar är att jag hör är dom vanliga småfåglarna på uppåttjack och träden är lite grönare och det blommar lite mer. Ojojoj... Vad ska vi ta oss till?

Idag beger vi oss till Vinden, min mamma och jag. Jag kanske slänger ihop några kanelbullar senare. Men mest av allt vill jag ligga och svettas ute i solen, och riktigt höra hur fräknarna tränger sig fram på min näsa och mina kinder. Tänk om det kunde vara så? Att jag kunde äta frukost i solstolen?

Och jag har ännu inte fått mail från Helena...

Kramkalas.

Ellinor

Var beredd för nu bjuder jag på en otroligt charmerande bild på mig och Ellinor, tagen den 11 juni förra året. Anledningen till detta bjudande är att Elliepie kommer hit vid halv 4. Så jag måste liksom göra ett ryck. Plocka lite, bädda lite, dammsuga lite, städa toaletten lite. Ja, du vet, det vanliga man gör innan man får gäster. Om jag hinner kanske jag slänger ihop en finfin paj som vi kan äta ikväll tillsammans med mi familia. Nej här är bilden och vi hörs förhoppningvis under dagen! :)

Nu är det jag, mina magiska städkrafter och Spotify mot världen.


Ellinor och jag i våra bästa dar.

Kramkalas.


Jag vill att mitt liv ska vara som en låt.

Jag vill ha musik som får håret på mina armar att resa sig, jag vill ha musik som får mitt hjärta att bubbla, jag vill ha musik som ger mig tårar i ögonen, jag vill ha musik och texter med ord som fastnar. Jag har nog världens bästa musiksmak!

Nu ska jag sova. Och imorgon, 8.00. Promenad i superfart till pappa, hämta cykeln, cykla till stan, städa, cykla hem.
Men min lilla ipod och jag har det bra. Du och jag, ipod. Du och jag.

Kramkalas.

Min hjärna är heeeelt blank.

Så kom den. Onsdagen jag väntat på i åratal. Eller säg en vecka.

Och helt plötsligt föll bloggtorkan över mig som ett hällregn från blå himmel. Jag skriver inte mer idag. Min hjärna är blank.
 
Jag vill bara avsluta med att säga grattis på födelsedagen till Helena! Du är 22 år äldre än mig men det känns som mycket mindre, jag är så glad att jag känner dig och att du är så lätt att prata med! :) Grattis!!

Kramkalas.

Vaxduk, yes please!

Usch, usch, usch, usch, usch. Det var inte särskilt roligt att få höra en sån sak. Det satte sig liksom och är svårt att släppa. Jag var helt skakig när jag skulle göra kaffe till mig, mamma och J så snabbkaffepulvret skakade av skeden och ut på köksbänken. Usch.

Så därför, för att lämna all hemsk dramatik så byter vi ämne fort som attan och berättar om något som gör mig så pysselsugen att mitt hjärta spelar fiol och sjunger irländska folksånger!

Passfodral av vaxduk! Jag bara måste, måste, måste sy ett sådant nu under min långa härliga helg! Passfodral för att göra mitt tråkiga vinröda svenska pass lite finare och romantiskt! :P

Kramkalas.

Fyll min inbox

Jag vill ha ett mail från Helena nu. Ett mail där det står att vi är mycket välkomna eller liknande. Sen ska jag bara lämna in ledighetsansökan. Komma på ett superbra projektarbete och boka biljetter. Så håll tummarna för det där efterllängtade mailet och att min ledighetsansökan blir godkänd. :)

Jag tänkte alldelles strax börja packa lite grejer att ha med till mamma, fast innan dess ska jag nog slänga i mig en knäckemacka.

Kramkalas.

Saft är farligt.

En sak som omvärlden borde veta om mig är att jag under den följande veckan kommer att kolla min mail stup i kvarten och att jag slog ut en bit av min tand när jag skulle dricka lite saft nyss. Mysigt. Så nu är det vasst. Borde nog ringa och boka tid hos tandläkaren... Usch.

Nej, jag ska nog se på senaste avsnittet av "Så ska det låta" på SVT Play nu.
Ja, så nördig är jag faktiskt!

Kramkalas.

Deppdeppdepp

Efter religionen satte jag mig på cykeln och trampade hemåt med ett huvud som skrek efter värktabletter och mörker. Jag har också blivit informerad av min mentor att det inte är särskilt bra att vara ledig i två veckor. Dessutom började F tveka idag, bara sådär. Men man kan ju vara sjuk i två veckor. Man missar ju lika mycket om man är ledig eller sjuk, visst? Och man får vara ledig två veckor under ett skolår. Jag blir bara så besviken på allt.

Så nu sitter jag här och deppar till Winnerbäck.

Usch.


Ååh, dessa hesa danskar

Jag faller alltid för de hesa danskarna. Att Eurovision ska vara så knepigt. Varför är det bara danskarna som har bra låtar? Men bara dom är hesa och lite raspiga så är jag nöjd.

Kramkalas.

Grillagrillagrilla

Nu drar jag snart hem till Anna. Sen blir det grillagrillagrilla hemma hos Ida med några hääärliga brudar till! :) Men först måste jag nog ringa Freja om Spanien!! Aaaah!

Kramkalas.

Viva España!

Sjunde september förhoppningsvis. Åttonde är det fiestas. 2100:- plus flygbuss/transport tfrån Bilbao till San Sebastian. Jag är så peppad och glad!! Gaaaah! :)

Kramkalas.


Jag vann, for once!

Och vips så får man ett telefonsamtal och får veta att man har vunnit två biobiljetter. För jag svarade faktiskt rätt på frågan om när Italien gick med i EU. Man tackar.

Vill. Verkligen.

Sprudlande. Glad. Lycklig. Galet. Hoppas. Vill. Verkligen.

Teckenspråk

As it turns out... så har jag inget teckenspråk idag vilket gjorde min dag till underbar. För nu är jag ledigledigledig!

Tips till London?

Min dag har hittills bjudit på sovmorgon, mensvärk och en hemsk, hemsk frisyr eftersom att jag glömde kamma ur min tuperade lugg igår. Ajdå.

Förhoppningsvis har jag inget Teckenspråk idag vilket betyder att jag inte behöver åka till skolan vid två. Annars ska jag se om jag hinner med en sväng hem till Freja för att klippa fiskar till fiskdammsdekoration. För på söndag är det ju familjedagen i Nolhagaparken! :)

Nej, nu ska jag ner och äta lite frukost tror jag och jag har sovit alldelles förlänge idag så mitt huvud behöver kaffe.

Kramkalas.

PS. Jag åker till London om mindre än två månader, så någon som har några tips??


16.46 kommer SM-guldet hem till Alingsås!

Underbara, underbara LA BOHÈME! Efteråt satt vi där med tårar i ögonen, lyckligare än någonsin! Den var så bra, så bra, så bra!! :)
 
I pausen smsade min bror och sa att AHK tog hem SM-guldet! Så det blev lycka x 2 och idag ska vi ner till torget och välkomna laget hem! Så vi ses väl på Stora Torget vid fyra?


bild från aftonbladet.se

Jag gillar att bo i Alingsås!

Kramkalas.


La vie Boheme

En vecka går så snabbt nuförtiden. Men jag överlevde nationellaprov, redovisningar och inlämningsuppgifter denna gången också.

Imorgonbitti beger vi oss, jag och mamma, till mormor och morfar i Floda där vi tillsammans med dom åker vidare till min kusins konfirmation som börjar kl.11. Jag tycker att det här med konfirmation känns fel, och troligen enbart för att jag inte är konfirmerad själv. Men så är det, men jag ska ha nya fina kläder så det löser sig. Sen på kvällen ska klassen på La Bohème på GöteborgsOperan och det ska verkligen bli jätteroligt!

Kramkalas.

Jag har fått sommarjobb!!

Det är en galen fågel som härjar i träden utanför mitt fönster. En förrymd papegoja eller en sädesärla som går på något uppåt tjack eller så... Den piper konstant och hela tiden och låter lite som en robot ibland!

Nej, min gårdag!

Jag fick 5 veckors sommarjobb igår! FEM VECKOR! Jag börjar måndagen den 13 juli. Och då har jag hunnit komma hem från London och allt. Så jag ska bli labbråtta. Typ... Men jag kommer kunna allt om det veckra möglet vi har i vår värld skulle man väl kunna säga. :P Men jag är glad, glad, glad och fattig. 63.78:- finns på mitt konto. Och jag är skyldig mamma 160:-. Ajdå.

Kramkalas. 

Känn ingen sorg för mig Göteborg

Så här ännu en dag gått. Jag spenderade den i Göteborg med Jess, Anna och Elliepie. Vi fikade i Haga, åkte lite spårvagn, gjorde slut på lite pengar. Ja, det var hääärligt. Så lite fattigare och ett par skor, ett linne och en saltvattenspray rikare satt vi utmattade på tåget med onda fötter. Det var bara att skynda sig hem och stoppa fötterna i ett fotbad.

Kramkalas.


Tack för en rolig kväll!

Har haft en sjuktsjuktsjukt bra kväll med Jess, Anna och Kristian. Vi grillade korv och sedan insåg vi at vi ville hyra film så vi slängde oss på cyklarna och åkte in till stan och Hemmakväll. Väl där irrade vi väl omkring en bra stund innan vi bestämde oss för "Son of Rambow" och det var en mycket underhållande film. Sen så bestämde jag och Jess att vi drar till Göteborg imorgon med 11 tåget, så jag köper Fritidskortet en vecka tidigare.

Men nu ska jag sooooooova!

Kramkalas.

Fröken Fräken

Härliga dag! Fräknarna sitter där dom ska på näsan och jag är överlycklig! Har sprayat mitt hår med saltvattenspray i ett försök att bleka det lite, och ja, jag vet att saltvatten och sol är ett av de bästa recepten för att slita på håret. Men det är sådär härligt strävt och strandaktigt nu! :)

Om en sisådär två timmar ska jag och Jess bege oss bort till Anna för att grilla med henne och Kristian. Ska bli  trevligttrevligt! Men först och främst måste jag ju få tag på Jess.Otillgängliga kvinna! Sen så ska jag göra ett besök i duschen och få av mig svett, hårspray och saltvatten.

Kramkalas.


RSS 2.0